Holisztikus masszázs

Holisztikus szó, görög eredetű, jelentése egységes.
A Holisztikus masszázs feladata visszaállítani az ember egységes (egészséges) állapotát. Ahol a Test a Lélek és a Szellem egységben van. Akihez nem igazán áll közel ez a megközelítés, racionálisabban úgy fogalmazható meg, hogy a testben kialakult blokkok feloldásán keresztül, helyreállítja az egészséges-, egységes közérzetet, az akadályok nélküli energiaáramlást.

Mi is az a blokk, hogyan jön létre?
Szinte kivétel nélkül mindenki "épít", halmoz blokkokat, ennek oka, az érzelmekből fakadó cselekedet, reakció és a racionális elme közötti diszharmónia, szembenállás.
A keletkező impulzus (energia) elindítana egy folyamatot az emberben, a test megélné, átengedné magán, cselekvés, vagy érzelmi reakció által, de az érzelem és gondolat szembenállása miatt, a folyamat megáll, gátolódik. Mikor ez az energia, nem képes átáramlani, távozni a testből, akkor a következő folyamat játszódik le:
Mintegy automatizált reflexként, test szerte, az izomzat megfeszítésével, (nagyrészt tudattalanul) megakadályozzuk az áramlást, és létrejön egy úgynevezett blokk. A nagyobb izomgörcsöket általában észlelni szoktuk, de azt szinte észre sem vesszük, mennyi tartós feszültséget raktároz a testünk. (Leggyakrabban tudatos, testlazító gyakorlatok során tapasztalható meg, mennyi feszültség volt egy-egy testrészünkben, mikor azt sikerül ellazítani.)
A nem felszabadult blokkok, gátolhatják a testen belül az energia és az érzelmek szabad áramlását és az idők folyamán, újabb beépülő blokkokkal együtt, betegségeket okozhatnak.

A meditációs-, a lazító- és a verbális technikák, segítségre lehetnek, de önmagukban nem nyújtanak teljes körű megoldást, mert a mélyebb rétegekben felgyülemlett blokkokat nem vagyunk képesek tudatosan elengedni. Illetve az elménk akaratlanul is elfedi a tudatunk elöl a mélyben rejtőző gátlásainkat, problémákat.
A Holisztikus masszázs "megkerüli" az elmét, megmutatva a masszőrnek, hol vannak a páciensnek problémái. Ezt Test a Testtel "beszéd" segítségével éri el. Mindeközben, az anyaméhben megélt kellemes ellazult állapotot ad át a páciensnek, elindítja az izmok teljes ellazulását, a blokkok felszabadulását és a testből való kiáramlását.
A Holisztikus masszázs lehetőséget ad az öngyógyítási folyamatok beindulására egy pozitív egységérzet megteremtése mellett. Valamint segítséget adhat a páciensnek, hogy az okok gyökereit feltárhassa.

A Holisztikus masszázs technikáról:
Eltérően sok masszázs technikától, a lágyság erejével dolgozik.
A páciensnek újfajta modellt ad át, örömöt és ez által, másfajta életminőség lehetőségét.
Az egységet szólítja meg, nem részeket, tehát minden esetben teljes test masszázst végzünk.

A Holisztikus masszázs javasolható, illetve eredményes lehet:
magány érzete
stressz
fejfájás
krónikus fáradtság
depresszió, stressz utáni állapot
félelmek, fóbiák
idegrendszert erősíti
fiatalabban tartja a testet
jó a gyermek és serdülőkorban, klimaxban, szülés után
javul az alvás, mozgáskoordináció a figyelem és az emlékezés

Ár:
60 perc 6900 HUF
75 perc 7900 HUF
90 perc 8900 HUF